КАНКУН

КАНКУН

от ЖОРДИ ГАЛСЕРАН

 Кликнете тук, за да видите галерията със снимки >>

 

Постановка СТИЛИЯН ПЕТРОВ
Сценограф ВЕНЕЛИН ШУРЕЛОВ
Костюми ЕЛИЦА ГЕОРГИЕВА
Музика ПЕТЯ ДИМАНОВА
Дизайн на плаката и програмата ВЕНЕЛИН ШУРЕЛОВ
Фотограф РОСЕН ДОНЕВ

 

Участват: СТОЯН РАДЕВ, БИЛЯНА СТОЕВА, ДАНИЕЛА ВИКТОРОВА, ПЛАМЕН ДИМИТРОВ, ГЕРГАНА АРНАУДОВА

Премиера 11 септември 2013 г.

ИКАР 2014 за сценография на Венелин Шурелов и Елица Георгиева
АСКЕЕР 2014 ЗА театрална музика на Петя Диманова
НАГРАДА ВАРНА 2014 ЗА Биляна Стоева (Ремей)
НАГРАДА ВАРНА 2014 ЗА ЕКИПА НА "КАНКУН"

SWEET DREAMS

КАНКУН от картите

Крайбрежен град, разположен в мексиканския щат Кинтана Роо на полуостров Юкатан, на север от световноизвестната Ривиера Мая.

КАНКУН от рекламите

Истински тропически рай. Различава се от други карибски дестинации с инфраструктурата, съвременните удобства и философията на обслужване.
Гостите на града могат да се докоснат до много светове – карибски и мексикански, модерен и древен, активен и релаксиращ. Канкун е ненадминат в способността си да да предлага културни и археологически съкровища, естествена красота, многобройни занимания и удобства в северно-американски стил.
Има 150 хотела с повече от 24 000 стаи и 380 ресторанта. За разлика от много други части на Карибите и Мексико, Канкун е построен за туризъм и продължава да отговаря на нуждите на своите над 3,3 милиона посетители годишно.

КАНКУН от Сцена Филиал

е като игралните машини – пленява те, прелъстява те, държи се почти любовно, разфокусира ума, отваря фантазията, действа почти приспивно.

Буден ли си или сънуваш, е залогът в Канкун.

Ефектът на Канкун е близък до ефекта след упойка – ярки цветове, относителност на образите, неустойчивост на кой си, множествена личност или липса на идентитет, множествена реалност.
Канкун – като някакво облизващо се хищно животно – седи насреща ти и те пита къде си, в коя биография, в началото или в края на коя любов, в кое свидетелство за нещо преживяно, в кое определение и какво споделяме, кой ни приписва свят.

Канкун твърде прилича на филм на Бресон или Бунюел – студени линии, тревожна развеселеност, сетивно електричество и тайна озадаченост без афектации.

Канкун е кафкианска игра – всичко е напълно реално и същевременно необяснимо.

Канкун е своеобразна теорема (по Гьодел) за непълнота.

Има хора, които вярват, че естеството имитира изкуството, че даденостите на ума са точно толкова истинни, колкото и даденостите на тялото. Просто трябва да се отпуснеш на дивана, да заспиш и да оставиш сънищата да свършат своята работа.

Утре ще сбъднеш фантазиите си, любов моя, лека нощ!

 

Приятно пътуване отвъд гравитациите! Лека нощ и сладки сънища в „Канкун”!

Стилиян Петров

 

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ

TOP